Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az ókori Görögország uralja a Dior párizsi divatbemutatóját

2023. július 12. - kalimeraeger

dior_2023.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Az ókori Görögország és istennői adták a hátteret Maria Grazia Chiuri tervező legújabb párizsi Dior divatbemutatójának.

A francia fővárosban, a Musée Rodin múzeumban megrendezett haute couture hét nyitónapjának terveit a hatalom, a feminizmus és az istenségek ihlették.

A bemutatót egy hosszú fehér gyapjúruha és egy hozzá illő köpeny nyitotta, míg más minták a klasszikus korszak szobrait idéző redőkkel készültek.

A ruhákat tiszta, függőleges vonalak, fehér, fekete, bézs, arany és ezüst árnyalatok jellemezték, a lapos szandálok pedig tovább fokozták az antik hangulatot.

"Valójában ezek a tiszta vonalak figyelemre méltó komplexitást rejtenek" - mondta Chiuri az AFP-nek.

Idézte a ház alapítóját, aki szerint ruhái "látszólagos egyszerűségükben" osztoznak az ókori szobrokkal.

Natalie Portman és Rosamund Pike színésznők is ott voltak a VIP-résztvevők között, akiket lenyűgözött a fonalak és gondolatok e fantáziadús fúziója - írja az Associated Press.

A francia multinacionális luxusdivatház az utóbbi időben az ókori Görögországból merített ihletet.

A 2021-es évben Milos szigete volt a háttere az ókori Görögország által inspirált kollekciónak. A kollekcióhoz készült videó, amelyet a Dior YouTube-csatornáján tettek közzé, a lenyűgöző görög szigetet mutatta be teljes szépségében.

2021 júniusában a Dior az athéni Panathinaikos Stadionban, vagyis a "Kallimarmaróban" tartott egy lenyűgöző divatbemutatót a nagy divatház "Cruise 2022" kollekciójának.

A bemutatót a világhírű, történelmi jelentőségű és (ami a legfontosabb) kifejezetten görögös Kallimarmaro Stadionban rendezni egyértelműen az ókori Görögország előtt való főhajtás volt, amely hatalmas inspirációként szolgált a Dior számára. És nem ez volt az első alkalom, hogy a Dior Görögországban igyekezett divatbemutatót tartani. A Kallimarmaróban tartott bemutató valójában a harmadik ilyen volt, az 1951-es athéni Dior-bemutató és egy második, az 1970-es években tartott bemutató után, amikor az ikonikus divatház az Akropoliszon mutatta be elegáns, minimalista ruháit.

Nem Dior az egyetlen alakja a divatvilágnak, aki továbbra is Görögországból, és különösen a görög Milos szigetéről keresi az inspirációt. A híres francia divatház, a Louis Vuitton is a gyönyörű görög Milos szigetét választotta a 2021-es "The Spirit of Travel" (Az utazás szelleme) című márkakampánya helyszínéül, amely az év szeptemberében jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5118165814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása