Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Dior nyári kollekcióját Görögország ihlette

2021. május 27. - kalimeraeger

dior_gr.jpg

Kép: greekreporter.com

Mivel a párizsi székhelyű francia divatház nyári kollekcióját Görögország, az ország történelme, kulturális öröksége és hagyományos motívumai ihlették, a Dior úgy döntött, hogy ezen kollekciójának fotózását is a görög műemlékek között szeretné megejteni.

A Görög Központi Régészeti Tanács szerdán határozott arról, hogy mindehhez engedélyét adja, hiszen a képek az ország világméterű reklámkampányának részei is egyben, ugyanis a divat rajongói a képek által a görög kultúrához és történelemhez is közelebb kerülhetnek.

A fotózásra várhatóan június 17-én kerül sor.

A Dior leszögezte: a fényképek elkészítése során minden higiéniai előírást és távolságtartási szabályt betartanak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a munkálatok a lehető legnagyobb biztonságban folyjanak.

A kollekció bemutatásával kapcsolatban annak igénye is felmerült, hogy a görög műemlékek egy divatbemutató helyszínéül is szolgáljanak, ám erre a divatház még nem kapott engedélyt.

2018-ban volt már rá példa, hogy egy divatházat, nevezetesen a Guccit visszautasították, mikor engedélyt kért egy divatbemutató megrendezésére az Akropoliszon. Akkor a visszautasítás indokául a műemlékvédelem szolgált, most azonban már elegendő betonút áll rendelkezésre, hogy egy ilyen kérés zöld lámpát kapjon.

A Diornak 1951-ben már volt szerencséje az Akropoliszon fotózni, ezt örökíti meg illusztrációnk is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3716573748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása