Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Elhunyt Marina Bulgari, a Bulgari görög alapítójának unokája

2024. február 19. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

Olaszországban hunyt el Marina Bulgari, a görög bevándorló Sotirios Voulgaris unokája, aki megalapította a Bulgari (BVLGARI) ikonikus luxusmárkát. Az asszony 93 évet élt.

Marina Bulgari nagyapja nyomdokaiba lépett, és az ékszeripar egyik legjelentősebb asszonyaként tartották számon. Kalandvágyó és ambiciózus gondolkodása arra késztette, hogy 1976-ban elindítsa saját márkáját, a Marina B-t, mellyel olyan ügyfeleket szerzett, mint Sophia Loren és Ivana Trump. Egyedi stílusa világhírűvé vált, merészség és időtállóság jellemezte.

1978-ban Genfben nyitotta meg bemutatótermét, ami milánói, párizsi és New York-i butikokhoz és világméretű ügyfélkörhöz vezetett.

1996-ban a szaúdi Ahmed Fitaihi sejk megvásárolta Marina B. cégét, de ő még hosszú évekig folytatta a lenyűgöző és eredeti ékszerek tervezését.

"Marina Bulgari asszony látnok és bátor nő volt" - mondta Jean-Christophe Babin, a Bulgari vezérigazgatója.

"Kivételes tervező, aki páratlan elszántsággal volt képes az ékszerek világában megújulást hozni bonyolult történelmi pillanatokban. Az a merészség, amellyel az életét élte, még egyedibbé tette őt, és példaképpé azok számára, akiknek az volt a kiváltsága, hogy mellette élhettek; a jövő generációi számára. A Bulgari család felejthetetlen tagja."

A görög bevándorló Sotirios Voulgaris által létrehozott Bulgari híres a kiváló minőségű ékszereiről, óráiról, illatairól, kiegészítőiről és bőráruiról. Nem sokan gondolták volna, hogy a kis ékszerüzlet, amelyet a szorgalmas görög ezüstműves alapított Rómában 1884-ben, a világ egyik legelismertebb nemzetközi márkájává válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4318329565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása