Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Impozáns ingatlan Akropoliszra néző panorámával

2024. április 23. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

48 millió eurós árcédulájával egy, az Akropoliszra panorámával rendelkező ház az egyik legdrágább ingatlan Athénban.

A Sotheby's szerint a "Majestic" Athén egyik legikonikusabb utcájában, a Dionysiou Areopagitou utcában található, amely akár szimbolikus magánvillaként, művészeti galériaként vagy privát klubként is használható. Rendkívüli kilátással rendelkezik a Parthenonra és az Akropoliszra, de más jelentős kulturális helyszín és műemlék is található a közelében.

A luxus ingatlanügynökség szerint ez a markáns saroképület építészetileg is egyedülálló.

Az összesen öt emeletes épület földszintjén két nagyobb kereskedelmi ingatlan található, amelyek mindegyike közvetlen hozzáféréssel rendelkezik az alagsorhoz, valamint helyet foglal itt egy 40 négyzetméteres lakás is.

Az első emeleten négy lakás található, 45 négyzetmétertől 115 négyzetméterig, míg a második és a harmadik emeleten két-két lakás került kialakításra, 160 négyzetmétertől 175 négyzetméterig. A negyedik emeleten egy tágas, 279 négyzetméteres lakás található, míg az ötödik emeleten egy hasonló méretű lakás, mely közvetlen kijárattal rendelkezik a tetőkertre.

A belső terek pompásak, a márvány és a fa az egész ingatlanban hozzájárul a pazar hangulathoz - írja a Sotheby's. Az íves márványlépcső és a tömör fa- és vaskorlát lenyűgöző látványt nyújt az extravagáns épület központjában. A város központjában található oázis, a tetőkert remek hely a pihenésre, miközben 180 fokos kilátás nyílik Athénra, a Nemzeti Kerttől egészen a tengerig.

A pompás neoklasszikus kúriák, az új Akropolisz Múzeum és Herodes Attikus Színház által körülvett Majestic az athéni kulturális élet epicentrumában található.

Az ingatlan vásárlója jogosult a görög Arany Vízum Programra - teszi hozzá a Sotheby's.

Az athéni lakásárak ugrásszerűen emelkednek, így a görög főváros Európa egyik legforróbb ingatlanpiacává vált - jelentette nemrég a Bloomberg.

Az emelkedést részben a görög adósságválság hosszú, lassú lecsengése okozta. Több százezer lakás került jogi útvesztőbe, ami ritkítja a piacot, és gyorsabban hajtja fel az árakat Athénban, mint bármely más európai nagyvárosban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1118388407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása