Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Új jegykiadó automaták kerülnek bevezetésre az Akropoliszon

2023. augusztus 14. - kalimeraeger

akropolisz2_7.jpg

Kép: Pixabay

Nemrégiben írtunk róla, hogy a tömeg szabályozása érdekében maximalizálják a látogatók számát az athéni nevezetességen.

Most pedig a hosszú sorban állást redukálandó, új, érintésmentes jegykiadó automatákat helyeztek el az Akropolisz főbejáratánál, mellyel egy újabb lehetőséget kínálnak a látogatóknak a jegyvásárlásra. Ez várhatóan segít majd megfékezni a főszezonban az emlékmű előtt kialakuló hosszú sorokat.

A görög Paytech Cardlink által megvalósított és a Visa által finanszírozott új szolgáltatás jelentősen megkönnyíti a bejutást és javítja a látogatók élményét a helyszínen, mivel azok elkerülhetik a hosszú várakozást, és kártyájukkal, telefonjukkal vagy okosórájukkal fizethetnek a jegyükért - áll a csütörtökön kiadott közleményben.

Az athéni Akropoliszon lévőkön kívül további három népszerű görögországi régészeti látványosság, az ókori Olümpia, Epidaurosz és Delphi régészeti múzeumának bejáratánál állítanak fel hasonló jegyautomatákat. A Cardlink és a Visa összesen tíz gépet biztosít majd a régészeti helyszíneken országszerte, amit "zászlóshajó projektnek tekintenek, amely turisták ezreinek élményét növeli, és segít az ország leglátogatottabb helyszíneinek digitalizálásában" - jegyzi meg az AMNA.

A jegykiadó automaták telepítése az ország néhány emblematikus régészeti helyszínén egy évvel azután történt, hogy a Visa megállapodást kötött a görög idegenforgalmi minisztériummal, hogy adatokat szolgáltasson a turisztikai költési trendekről. Mindez alig néhány héttel a "Visa for Athens" kezdeményezés második projektjének sikeres átadása után történt, amely az athéni városi projektek megújítását célozza - nyilatkozta Nikos Petrakis, a Visa Greece vezetője.

Az athéni Akropoliszra és a többi, korábban említett látnivalóra, ahol jegyautomatákat helyeztek el, belépőjegyek a hagyományos jegypénztárakban, a B2B jegyértékesítésen keresztül és online a hhticket.gr oldalon is megvásárolhatók. Ez utóbbi a Görög Kulturális Erőforrás-fejlesztési Szervezet (HOCRED) hivatalos jegyfoglalási honlapja, amely összesen huszonnyolc görög régészeti helyszínre és múzeumba biztosít jegyeket.

Naponta több ezer látogató áll sorban az athéni Akropolisz bejáratánál. Az Athén városára néző világhírű emlékmű a főszezonban naponta több mint húszezer látogatót vonz. A HOCRED a közelmúltban figyelmeztette a turistákat a megtévesztő "Skip the line" hirdetésekre, amelyek azt állítják, hogy a bejárathoz való gyorsabb bejutás érdekében rövidebb utakat kínálnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4018193105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása