Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az Akropolisz már elérhető a látássérültek számára is

2022. december 02. - kalimeraeger

akropolisz2_5.jpg

Az ókori csodát mindenkinek meg kell tapasztalnia.

Előző héten adták át azt az utat, mely az épületek kicsinyített mását, tapintási felületeket és görög, illetve angol Braille írásjeleket tartalmaz. Az átadáson Lina Mendoni kulturális- és sportminiszter megjegyezte: „A mindenki általi megközelíthetőség a cél, ami egyben a Minisztérium egyik ígérete is.”

Ez a szakasz 12 állomással és 4 információs ponttal rendelkezik, görög, illetve angol Braille-jelekkel segítik a tájékozódást, valamint egy-egy megtapogatható 3D-s modell segíti a könnyebb érzékelést. Az itt dolgozó idegenvezetők is kaptak kiképzést, amivel segíthetik a látássérült látogatókat. Mindezen felül egy applikációt is készítettek, melyet Android és IOS telefonokra is le lehet tölteni.

A látássérültek számára készült útvonal az Onassis Alapítvány támogatásával jöhetett létre.

Korábban írtunk róla, hogy az Akropoliszt akadálymentesítették, így már a mozgáskorlátozottak számára is egyszerűsödött a Fellegvár meglátogatása.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4217992690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása