Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Akadálymentes Akropolisz

2021. június 25. - kalimeraeger

akropolis_puzzle_2_pb.jpg

Kép: Pixabay

Korábban már beszámoltunk róla, hogy megkezdődtek azok az akadálymentesítési munkálatok az Akropoliszon, melyek lehetővé teszik, hogy a görög főváros egyik legfontosabb látványosságát a kerekesszékkel közlekedők számára is elérhetővé tegyék. A munkálatok most a vírushelyzet okozta leállást követően folytatódnak.

Az akadálymentesítés során lift és betonút készül egészen a bejárati kaputól, s a veszélyesebb helyeken kapaszkodók és figyelmeztető táblák is kihelyezésre kerülnek.

Bár sokan ágálnak az akadálymentesítés miatt, mondván, hogy az így alkalmazott eszközök "életidegenek" a műemlék közelében, de Lina Mendoni görög kulturális miniszter kifejtette: "Hisszük, hogy az Akropolisz minden szimbolizmusával és értékével hozzáférhető kell legyen azok számára is, akik valamilyen módon korlátok között élnek".

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9616604608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása