Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország várhatóan az idén is az elsők között szerepel

2021. március 17. - kalimeraeger

kreta_matala_u.jpg

Kép: Kréta - Pixabay

Ami a nyaralást illeti, mindenképpen.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk nektek, Görögország már május 14-én nyitna az idegenforgalom előtt, természetesen az adott körülményekre való tekintettel. Ehhez nagy segítség lehetne az oltási igazolás (amit mellesleg Görögország szorgalmazott), mely már jóváhagyásra is került az Európai Bizottság által, így az EU-n belüli országok közötti utazás zökkenőmentesebbé válhat. Hellász egyébként már februárban megkezdte a digitális oltási igazolványok kiállítását azok részére, akik már mindkét vakcinát megkapták.

A European Best Destinations (Európa Legjobb Úti céljai) idén is összeállította a kontinens toplistáját, ahol Görögország ötször is szerepel. Ebből a legelőkelőbb pozíciót (összességében a negyedik helyet) a krétai Rethymno foglalja el. Ötödik a mesés Kefalonia, kilencedik a csodás görög főváros. A listán szerepel még a méltán népszerű Rodos és a szépséges Kos szigete is.

Hogy mit jelent Hellásznak a turizmus számokban, itt olvashattok róla többet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2016468548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása