Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország a minél előbbi oltási igazolásokat szorgalmazza

2021. február 26. - kalimeraeger

akropolis_5.jpg

Kép: Pixabay

Ennek oka természetesen a turisztikai szezon közeledte.

Hellász amint lehet, szeretné elérni az EU-nál, hogy hagyja jóvá a koronavírus elleni oltási igazolást, mely megnyitná az Európán belüli utazás lehetőségét. A jelenlegi hírek szerint az oltási útlevél a témája a héten tartandó EU-s csúcstalálkozónak.

A tagállamok jelenleg megosztott álláspontot képviselnek a témát illetően. Többen azt mondják, hogy az új rendszer bevezetése sértené az utazáshoz való jogokat.

A görög miniszterelnök az év elején már beszélt ennek az igazolásnak az ötletéről:

“Az oltási irat lehetővé tenné, hogy az emberek belépjenek Görögországba anélkül, hogy negatív koronavírus tesztet kelljen felmutatniuk vagy karanténba kelljen vonulniuk. Az emberek utazni akarnak. Megkönnyíthetjük ezt számukra, természetesen hangsúlyozva, hogy mi magunk is biztonságosnak érezzük a beoltottak beutazását. Akik pedig nem kaptak vakcinát, számukra ugyanúgy a teszt elvégzése lesz az opció.” – mondta Kyriakos Mitsotakis.

Korábban már írtunk nektek róla, milyen fontos részét teszi ki a turizmus a görög gazdaságnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr216440952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása