Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A The Times Görögországot nevezte meg a legjobb őszi úti célnak

2023. szeptember 26. - kalimeraeger

karpathos_6_pb.jpg

Kép: Pixabay

A The Times szerint Görögország nagyszerű őszi úti cél: ilyenkor leginkább a turisták által ismert turisztikai központoktól távol eső helyeket érdemes felkeresni.

"A szárazföld partjaitól a számtalan kisebb-nagyobb sziget homokos strandjáig és öbléig Görögország végtelen számú partszakasszal büszkélkedhet. Azoknak a látogatóknak, akik készek elkalandozni a bevett turista-célpontoktól, szinte végtelen lehetőségük van felejthetetlen élményekre" - olvasható a brit újságcikkben.

Az Ios szigetén található Mylopotas strandjának kékeszöld vizéről készült képpel indító cikkben a The Times olyan görög őszi úti célokat ajánl, mint Hios a hűsítő merülésekhez és Lipsi a kitaposott ösvényekről letérő kalandokhoz.

De ott van még Astypalaia a kalózok búvóhelyeivel, Kréta az "ezüstös" strandjaival, Skopelos az elszigetelt nyaralás szerelmeseinek, a varázslatos Attika, Antiparos a családi pillanatokért, Naxos pedig a nagy tömegek nélküli szigetélményért.

A cikk ide sorolja még az álomszép Koufonisia és a zöldellő Skiathos szigetét is. A lista erős jón preferenciát mutat: Ithaka, Kefalonia, Antipaxos, Lefkada és Zakynthos, mind-mind olyan szigetek, amelyekről a cikk írója elismerően nyilatkozik.

Megemlítésre került a cikkben még a világi Mykonos is, amely ősszel csendesebb, Tinos, az itt űzhető vízi sportokért, a gyönyörű Alonissos, Messinia a "geometrikus szépségű" partjaival és a mesés Ios.

Akik pedig ezek között a helyek között még mindig nem találtak maguknak szimpatikusat, próbálják ki az egyedülálló Elafonisos-t, a bájos Kea-t, vagy a lenyűgöző Ipiros és Karpathos tájait. A fentiek mind ideális őszi úti célok Görögországban.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1718222667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása