Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újabb díj egy újabb görög szigetnek

2021. június 29. - kalimeraeger

tilos_2_gr_1.jpg

Kép: greekreporter.com

Nemrég számoltunk be Nektek róla, hogy Astypalaia okosszigetté vált. 

A napokban pedig ismét remek dolog történt: újabb görög sziget kapott egy ugyancsak környezettudatossággal kapcsolatos elismerést.

Tilos, Rodos szomszédja az EU Felelősségteljes Szigete Díjat zsebelhette be, méghozzá a helyi megújuló energiák felhasználására tett törekvéseiért. Erről a projektről is írtunk már Nektek, IDE KATTINTVA elolvashatjátok.

Tilos polgármestere még 2017-ben jelentette be, hogy elektromos hálózatuk ellátását a szél- és napenergiára alapozva formálják át.

A görög sziget egyébként a harmadik helyezett lett ebben a kategóriában, a dobogó legfelső fokán a dán Ærø végzett, őt pedig a spanyol Kanári-szigetek tagja, El Hierro követi. Mind a hármukat pénzjutalom illeti, 500.000, 250.000 és 100.000 € értékben.

Az Európai Bizottság képviselője elmondta, hogy mindhárom sziget fontos eredményt ért el a természetes energiák felhasználásában. Sőt, mi több, mindezt a helyi lakosság teljes bevonásával és együttműködésével tették. Kifejezték reményüket azzal kapcsolatban is, hogy a világ ezen pontjai ösztönző hatással bírnak majd a Föld többi részére, és egyre több helyen alkalmazzák majd az itt már bevezetett technikákat és módszereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1416608022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása