Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A legjobb görög nyaralóhelyek

2022. november 29. - kalimeraeger

andros_3_pb.jpg

Kép: Andros - Pixabay

A britek ismét letették a voksukat.

A londoni Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet megszavaztatta brit ügyfeleit, hogy melyek az abszolút kedvenc görög úti céljaik.

Arra kérték az idén Görögországban járt utasaikat, hogy rangsorolják a kedvenc hellén nyaralóhelyeiket a megadott kategóriák szerint. A szavazásnak egyébként nem burkolt célja ezeknek a desztinációknak a népszerűsítése, valamint esetleges új helyszínek bemutatása.

Az abszolút nyertes Athén lett, aki duplázott is, mert nemcsak a legjobb város, de a legjobb kulturális desztináció kategóriában is az első helyezett lett.

Santorini a legjobb luxusüdülőhely lett, Kréta pedig elnyerte a legjobb strandhelyekkel bíró nyaralóhely első díját. Az itt található Hania lett a legjobb gasztronómiai desztináció.

A peloponnészoszi Arkadia a legjobb sétahely, míg Kefalonia szigete a legjobb kültéri környezettel bíró üdülőhely.

A legjobb vitorlázást Lefkadán élheti át az ember a szavazók szerint, a legjobban pedig Alonnisos-on tud búvárkodni.

A legfenntarthatóbb célpont a hosszú életű lakóiról ismert Ikaria.

Díjazott lett még Thessaloniki, Halkidiki, Korfu, Skiathos, Andros, Naxos, Rodos, Kos , Lesvos, Zakynthos és Mykonos is.

A helyek neveire kattintva bővebben is megismerkedhettek e gyönyörű görög desztinációkkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4117990598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása