Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A hét leginkább feltörekvő úti cél Görögországban - 1. rész

2024. április 17. - kalimeraeger

monemvasia_pb.jpg

Kép: Pixabay

Bár Görögország a világ egyik leglátogatottabb úti célja, a turisták általában az ország néhány pontján gyűlnek össze: leginkább Athénban, Mykonos-on és Santorini-n. Mivel azonban egyre több utazó merészkedik le a kitaposott ösvényekről, Görögország néhány feltörekvő úti célja egyre nagyobb turistaforgalmat bonyolít le.

A Kiklád-szigetek valószínűleg egy ideig még megtartják a nemzetközi sziget-turizmus legnagyobb részét. Sok utazó azonban megpróbál némileg más élményeket szerezni, kevésbé ismert úti célokat felkeresni, vagy akár megnézni, milyen Görögország télen. 

A Greek Reporter iparági bennfentesekkel beszélt, akik rámutattak számos gyorsan növekvő úti célra a több mint 200 görög szigeten és a szárazföldön. Minisorozatunkban ezeket mutatjuk be.

Peloponnészosz: Feltörekvő úti cél Görögországban

Ioanna Dretta, a Marketing Greece munkatársa rámutatott, hogy a Peloponnészosz Görögország egyik leggyorsabban növekvő régiója a nemzetközi turizmus szempontjából. Olyan "változatos természeti tájakat, olyan jelentős kulturális nevezetességeket (ókori Epidaurosz, ókori Olympia és Mükéné) ötvöz, amelyeket vétek lenne kihagyni, valamint ideális a kirándulásokhoz is". Az általában a turizmus radarján kívül eső régiók, köztük a sziklás Mani-félsziget, Nafplio történelmi városa és Monemvasia várvárosa fellendülőben vannak. A Peloponnészosz megőrizte kisvárosainak nagyfokú hitelességét, ami sok utazót csábít a régióiba. A félsziget emellett kitűnő, helyben termesztett ínyencségekkel is rendelkezik, amit ma már sok turista értékel.

Peloponnészoszról ITT írtunk bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9918383657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása