Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Emelkedik a görögországi luxusutazások száma

2024. április 04. - kalimeraeger

2021junius_pb_4.jpg

Kép: Pixabay

A Travel and Tour World jelentése szerint a görög luxusutazási ágazat 2030-ra 2,7 milliárd dollárra emelkedik.

A 2020-as becslések szerint a görög luxusutazási ágazat értéke körülbelül 767,8 millió dollárra tehető. A várakozások szerint 2030-ra ez az összeg mintegy 2 736,7 millió dollárra emelkedik, 2021 és 2030 között 11,5 százalékos éves növekedési ütemet (CAGR) produkálva.

A görögországi idegenforgalmi ágazaton belül a luxusutazások szegmense jelentős fellendülésnek volt tanúja, amelyet a különleges és luxus nyaralási helyszínek iránti növekvő érdeklődés táplál. Ez a hiánypótló piac fokozatosan terjeszkedik, amit a rendelkezésre álló jövedelmek növekedése és a magasabb életszínvonal hajt - áll a jelentésben.

Görögország egész évben vonzza a turistákat, akik egyelőre inkább a szigeteket választják nyaralási helyszínül.

A görög nemzeti hatóságok statisztikai adatai szerint Görögország a 13. leglátogatottabb ország a világon, amely évente több mint 30 millió nemzetközi turistát vonz, elsősorban az Európai Unió országaiból és az Egyesült Államokból, de most már Ázsiából, különösen Kínából is érdeklődnek iránta.

A jelentés megjegyzi, hogy a görög luxusutazási ágazat növekedése annak tulajdonítható, hogy számos előkelő utazási iroda alkalmazza a legmodernebb technológiákat a luxusutazás élményének növelése és a csúcsminőségű létesítmények biztosítása érdekében.

"Az olyan innovációk, mint az Oculus Rift a virtuális valósághoz, az Amazon Echo a mesterséges intelligenciához, a GoPro a viselhető technológiákhoz és a fejlett 3D nyomtatás bevezetése az ügyfelek utazási élményeinek gazdagításához járul hozzá, ami tovább növeli a keresletet ebben az iparágban" - áll a jelentésben.

A Luxury Travel Intelligence (LTI) nemrégiben kiadott, a legjobb új luxushoteleket tartalmazó éves katalógusában három görögországi szálloda is bekerült a legjobb 15 közé. A Mandarin Oriental, a Costa Navarino és az athéni Dolli az év 15 legjobb globális újdonsága között szerepel.

A TripAdvisor vezető amerikai utazási oldal 2023-ban közzétett felmérése szerint Európa tíz legjobb luxushotele közül kettő Görögországban található. A lista szerint Európa legjobb luxushotele a korfui Ikos Dassia. A TripAdvisor listájának 4. helyén az Ikos Aria áll Kos szigetén.

Görögország 2024-ben új turisztikai rekordév elé néz, állítják az iparági tisztviselők, a korai foglalásokra utalva.

A légitársasági foglalások száma - amely magában foglalja mind az eladott jegyeket, mind a légitársaságok által a következő szezonra kiosztott helyeket - azt jelzi, hogy a 2023-ban elért figyelemre méltó csúcsokhoz képest 2024-ben akár 10 százalékkal is megugorhat a turizmus.

"Görögország minden idők legmagasabb teljesítménye felé tart 2024-ben" - mondta Aage Dünhaupt, a TUI turisztikai csoport kommunikációs vezetője az Athén-Macedón Hírügynökségnek (AMNA).

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6718370605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása