Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A görögországi Syros a második legszívélyesebb úti cél a világon

2024. február 01. - kalimeraeger

syros_pb.jpg

Kép: Pixabay

A görögországi Syros szigetét a Booking.com utazói értékelései alapján a világ második legbarátságosabb úti céljának választották.

A brazil Arraial d'Ajuda városát, amely az azúrkék strandjairól híres, a legbefogadóbb úti célnak szavazták meg.

Syros után a portugáliai Viana do Castelo (harmadik), az ausztráliai Daylesford (negyedik) és a svájci Grindelwald (ötödik) következik. A legmagasabbra értékelt amerikai úti cél a Utah állambeli Moab. A város - amely filmszerű, sziklás természeti szépségéről híres - a hatodik helyen áll.

A Booking.com kifejtette, hogy díjait több mint 309 millió ellenőrzött ügyfélértékelésre alapozza, amelyek az utazási szálláshelyek, tevékenységek és közlekedési szolgáltatók vendégszeretetét, szolgáltatásait és színvonalát véleményezik. A Booking.com-on csak azok az ügyfelek hagyhatnak értékelést tapasztalataikról, akik ténylegesen megszálltak az adott szálláshelyen, autót béreltek vagy taxival utaztak.

A Booking.com szerint: "A Föld legbefogadóbb helyeinek idei listája a világ számos úti célját mutatja be. A varázslatos tengerparti városoktól kezdve az alpesi menedékhelyeken át egészen a rusztikus sivatagi gyöngyszemekig, ezek a helyszínek biztosan felkelthetik az utazási vágyat az előttünk álló évben."

Syros hosszú történelmi múltra tekint vissza, érték francia, velencei és oszmán hatások is. Itt található Ermoupoli, a Kikládok fővárosa, amely egykor az Égei-tenger kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője volt. Ermoupoli számos múzeummal és gyönyörű építészeti emlékekkel rendelkezik. Az Ermoupoli Régészeti Múzeum - amely az ikonikus neoklasszicista városháza épületében található - Görögország egyik legrégebbi múzeuma.

Syros, amely a kereskedelem szempontjából kiváló elhelyezkedése miatt gazdag sziget volt, a II. világháború alatt és az azt követő években sokat veszített fényéből, a kereskedők gazdag házai azonban megmaradtak. És most, hogy a sziget újjászületett, a kastélyok még mindig büszkén és pompásan hirdetik a dicső múltat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr918316253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása