Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az olimpiai láng útnak indult az ókori Görögországból Párizsba

2024. április 19. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

Az olimpiai lángot, az olimpiai játékok szimbólumát kedden gyújtották meg az ókori Olimpiában, és ezzel megkezdte hosszú útját Párizsba, a nyári olimpiai játékok helyszínére.

Az ünnepségen mintegy 600 méltóság vett részt, élükön Katerina Sakellaropoulou görög elnökkel és Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével.

A szertartás során színésznők az ókori papnők szerepében egy parabolikus csiszolt tükör segítségével életre keltették az olimpiai lángot Olimpiában, ahol a játékok i. e. 776-ban megszülettek.

Az olimpiai lángot Mary Mina papnő viszi a Dimitris Papadimitriou által komponált zenére, az Artemis Ignatiou koreográfus által inspirált és rendezett koreográfiában, amelyet 35 papnő és 15 kórustag ad elő. Az előadók jelmezeit a nemzetközileg elismert tervező, Mary Katrantzou készítette.

Az olimpiai himnuszt a sikeres mezzoszoprán, Joyce DiDonato énekelte, a ceremóniamester pedig a neves újságíró, Nikos Aliagas volt.

Az olimpiai lángot Mary Mina papnő adta át az aranyérmes Stefanos Douskos-nak, hogy megkezdődjön a fáklyafutás görög földön, amely 11 napig, április 26-ig tart.

Az olimpiai lángról bővebben ITT olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr418385253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása