Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország készül a olimpiai láng meggyújtásának ceremóniájára

2024. március 27. - kalimeraeger

olimpiai_lang_ruha_2024_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A jövő hónapban az ókori Olimpiában megrendezésre kerülő olimpiai lánggyújtási ünnepségen, amely a 2024-es párizsi olimpiai játékokat megnyitó olimpiai fáklya váltófutását indítja el, számos változás lesz, többek között új főpapnő, újratervezett jelmezek és új zeneszerző.

A változásokat a Görög Olimpiai Bizottságban tartott nagyszabású rendezvényen jelentették be, ahol a Görög Olimpiai Bizottság (HOC) bemutatta Mary Mina főpapnőt és Dimitris Papadimitriou-t, a szertartások új zeneszerzőjét, valamint az új fekete-fehér ruhákat, amelyeket a papnők a megújult szertartáson fognak viselni.

Ezenkívül hat férfi és női sportoló mutatta be a 4F cég által a párizsi játékokra készített új Team Greece ruházatot.

A NOB elnöke, Spyros Kapralos azzal kezdte az estét, hogy köszönetet mondott a szponzoroknak a támogatásért, amely lehetővé tette, hogy Görögország több mint 200 sportolónak segítsen az olimpiai felkészülésben. A NOB Olimpiai Fáklyaváltó Bizottságának elnöke, Thanassis Vasiliadis ezután bemutatta az ünnepség új főpapnőjét, Mary Mina díjnyertes színésznőt és a nemzetközileg elismert zeneszerzőt, Dimitris Papadimitriou-t, miközben bejelentette az ünnepségen részt vevő csapat többi tagját, köztük Nikos Aliagas műsorvezetőt, Joyce DiDonato szopránt, Artemis Ignatiou koreográfust, Myrsini Margariti szopránt, Babis Velissarios tenort, Fokas Evaggelinos művészeti vezetőt, az ERT zenei együtteseit és kórusát, a gyermekkórusokat, a Chores női kórust és a WolvesTeam-et. A HOC tisztelgett az előző főpapnő, Xanthi Georgiou, valamint az előző zeneszerző és jelmeztervező, Yiannis Psimadas és Eleni Kyriakou előtt is. Az ókori Görögország által inspirált és Mary Katrantzou által tervezett új jelmezeket ezután egy előadáson mutatták be, amelyben két papnő és egy kurosz (fiatal ifjú) szerepelt.

Az olimpiai láng meggyújtásának ünnepségére április 16-án kerül sor, amikor Mina a hagyományos görbe tükör és a napsugarak segítségével meggyújtja az olimpiai fáklyát. A főpapnő ezután átadja az olimpiai lángot a fáklyás staféta első futójának, az evezős olimpiai érmes Stefanos Douskos-nak az ókori olimpiai stadion szélén, és ezzel kezdetét veszi a 11 napos görögországi staféta.

Az olimpiai lángot április 26-án, Athénban adják át a párizsi játékok szervezőinek, az éjszakát a francia nagykövetségen töltik, majd másnap a "Belem" nevű hajóval indulnak Franciaországba.

A hajó május 8-án érkezik Marseille kikötőjébe, ahol megkezdődik a fáklyafutás franciaországi szakasza, amely 68 napig tart, és amelynek csúcspontja az olimpiai láng meggyújtása lesz a 2024-es párizsi játékok megnyitó ünnepségén, július 26-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4218365135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása