Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Giannis Antetokounmpo vezeti Görögországot a párizsi olimpián

2024. július 16. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

Most már biztos, hogy Giannis Antetokounmpo lesz Görögország egyik zászlóvivője a párizsi olimpián, Antigoni Drisbioti atléta mellett.

Az olimpiai játékok megnyitóünnepségén a nemzetek felvonulása során Görögország mindig elsőként vonul be a stadionba, vezetve a menetet, hogy tisztelegjen az olimpia szülőhazája előtt. Egyetlen kivétel volt ezen szokás alól: 2004-ben, mikor házigazdaként nem vezették, hanem zárták a felvonulást.

A sportoló számára az olimpiai játékokon való részvétel mindig célként szerepelt, hihetetlen megtiszteltetésnek érzi, hogy vezetheti is a csapatot. Sőt, nem is akárhogyan: Giannis lesz az első fekete sportoló, aki a játékok zászlaját viheti.

 

Görögországot 17 sportágban 101 sportoló képviseli majd a július 26-án kezdődő párizsi olimpián. A legújabb csapat a 12 játékosból álló kosárlabda-válogatott, amely vasárnap kvalifikálta magát.

Görögország régóta jelen van az olimpiai játékokon, hiszen minden nyári olimpián részt vett, és ezt csak öt ország mondhatja el magáról.

Az ókori olimpiai játékok hazájaként természetes volt, hogy 1896-ban a modern olimpiai játékok újjáélesztése során Görögországot választották házigazdának, és Görögország adott otthont a 2004-es nyári olimpiai játékoknak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr918447503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása