Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Ciprust és Görögországot összekötő komp május 31-től újra üzemel

2023. május 10. - kalimeraeger

komp_scandro_holding_ltd.jpg

Kép: Scandro Holding Ltd.

A Scandro Holding üzemeltetésében működő hajójárat az athéni Pireus és a ciprusi Limassol kikötőiben fordul.

A komp tavaly indult útnak 21 év után, ekkor nyerte meg a kiírt tendert a Scandro Holding, melyet a ciprusi hajózási minisztérium írt ki.

A szolgálatot, ahogy azt előző évben, idén is a ciprusi lobogó alatt közlekedő MV Daleela látja el egyedüliként. Tavaly június közepén indult első ilyen útjára, szeptemberben volt az utolsó köre. Ekkor huszonkétszer fordult, összesen 7162 utassal, 2250 járművel és kb. 200 háziállattal a fedélzetén.

A Scandro Holding a tavalyi értékelések mérlegelése után úgy döntött, hogy a hajó emelt szintű szolgáltatásokkal fog működni az utasok élményének javítása érdekében. A kompon 38 elsőosztályú kabin (110 utas számára), 68 másodosztályú kabin és 110 kültéri ülőhely mellett étterem, kávézó és orvosi rendelő is található. A hajó akár 100 jármű befogadására is alkalmas.

Az utasok kérésére az útvonalon idén Limassol mellett Larnaca is szerepel. Az út hossza egyébként Limassol és Pireus között 30 óra, a larnacai változattal pedig 2 órával több.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9918120906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása