Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Zakynthos ikonikus öble idén „zárva tart”

2023. március 21. - kalimeraeger

zakynthos_4_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Az oly festői, hajóroncsot körbeölelő sziklás partszakaszt, a Navagio-öblöt ebben a szezonban nincs lehetőség közelebbről szemügyre venni.

A hatóságok szerdai bejelentése szerint a döntést az indokolja, hogy tartanak a földcsuszamlástól, így mindenki biztonságát szem előtt tartva inkább lezárják az öblöt.

A szakértők március 8-án tettek itt látogatást egy szokásos biztonsági ellenőrzés apropójából. A vizsgálat során kiderült, hogy a sziklák eróziójának következtében valószínűsíthető az omlás, így elkerülendő, hogy bárki is tartózkodjon ezen a területen.

2018-ban 7 ember sérült meg itt hasonló okból kifolyólag, akkor a görög hatóságok lezárták a partszakaszt, és csak 2019 áprilisában nyitották meg újra.

Zakynthos ezen partját többször választották már meg a világ legjobb strandjának.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6218076774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása