Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A zakinthos-i terv

2019. március 30. - kalimeraeger

zakinthos_3.jpg

Fotó: Pixabay

A tavalyi sajnálatos földcsuszamlás hatására új szabályok születtek a Navagio-öböl látogatására vonatkozólag.

Efthimios Lekkas, Görögország Földtani és Környezetvédelmi Minisztériumának elnöke elmondta, mindent megtesznek a látogatók biztonsága érdekében.

Az említett partszakaszt három zónára osztják. Az elsőbe szabad lesz a bejárás, természetesen bizonyos feltételek mellett. A második zóna esőzést, illetve földrengést követően tiltott lesz, állandó felügyelet alatt áll majd. A harmadik terület pedig teljes mértékben zárt lesz a látogatók előtt.

Lekkas szerint az öböl teljes lezárását kizárták a lehetőségek közül, hiszen a népszerű természeti látványosság évente emberek tízezreit készteti az ország ezen szigetének meglátogatására, így ez hatalmas gazdasági visszaesés lenne Hellásznak.

Az új szabályokról jelenleg még egyeztetés folyik, de a végleges terv pár napon belül nyilvános lesz, hiszen az előszezon rövidesen megkezdődik.

A strandon jelzőtáblák tájékoztatják majd a nyaralókat a zónák határairól, illetve 2-3 ember ügyel majd azok betartására.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1314727873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása