Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Zakynthos öble korlátozottan ugyan, de ismét látogatható lesz

2023. május 05. - kalimeraeger

zakinthos_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Nemrégiben írtunk nektek róla, hogy a szakértők veszélyesnek ítélték az ikonikus öblöt, így azt ebben az évben nem tekinthetik meg közelről a látogatók.

A napokban azonban megszületett az a miniszteri határozat, ami szigorú szabályok mellett, de mégis engedélyezi a szigeten vendégeskedőknek, hogy ellátogassanak a a Navagio-öbölbe, de kizárólag tengeri úton. A hajóroncs és a környező terület azonban nem közelíthető meg az esetleges földcsuszamlások miatt. Ennek értelmében a turisták kb. 40 méteres távolságból, a kirándulóhajó fedélzetéről gyönyörködhetnek az öböl szépségében.

A területen viszonylag gyakran fordulnak elő földcsuszamlások, különösen fokozott szeizmikus aktivitás esetén. A környező öböl vize, amely általában érintetlen türkiz színű, 2018 októberében egy ilyen földcsuszamlás után kifehéredett.

A Navagio-öböl látogatóinak biztonsága az elmúlt években a hatóságok fokozott figyelmét élvezi. 2017-ben két turista vesztette életét, amikor egy selfie készítése közben lezuhantak egy itteni szikláról.

A hajóroncsot és a környező területet várhatóan – korlátozott módon - október 31-től közelebbről is szemügyre lehet majd venni.

Az öbölben úszás meghatározott távolságban engedélyezett, de a partra lépés szigorúan tilos.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3618117814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása