Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Vonatbaleset: tragikusan emelkedett a halálos áldozatok száma

2023. március 03. - kalimeraeger

gyertya_pb.jpg

Kép: Pixabay

A kedd este történt vonatbaleset helyszínén még mindig dolgoznak a katasztrófaelhárítók.

Továbbra is több tucat eltűnt személyt keresnek, a halálos áldozatok száma pedig felkúszott 57-re.

Sokan úgy látják az országban, hogy a felelős szervek addig hanyagolták a vasút állapotát, ameddig egy ilyen horderejű tragédia be nem következett.

A vasúti és metródolgozók sztrájkolnak, tüntetnek az ellen a tiszteletlenség ellen, mellyel a kormány viseltetik a görög vasúthálózat irányában, melynek következménye ez a szörnyű, a Tempi-völgynél történt baleset.

A szakszervezetek szerint évek óta csökken a költségvetésük, emberhiánnyal küzdenek, elavult eszközökkel és szegényes infrastruktúrával kell dolgozniuk.

A Vasúti Dolgozók Pánhellén Szövetsége várhatóan a következő héten ül le tárgyalni a közlekedésügyi miniszterrel és a politikai pártokkal, hogy megoldást találjanak a jövőre nézve.

A közhangulat lobbanékony, embertömegek tüntetnek és fejezik ki elégedetlenségüket és dühüket a történtek miatt.

Az őrizetbe vett larissai állomásvezető mindössze 40 napja töltötte be ezt a pozíciót, összetört a történtek miatt és vállalja a rá háruló felelősséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1118063304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása