Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Új fejlemények a vonatszerencsétlenséggel kapcsolatban

2023. március 07. - kalimeraeger

gyertyafeny_pb.jpg

Kép: Pixabay

A nyomozás nagy erőkkel zajlik a pontosan egy hete, a Tempi-völgyben történt tragédia körül.

A baleset egyik fő oka, hogy a görög vasút távjelző berendezése nem működött, mint az kiderült, már évek óta. Ez pedig most minimum 57 emberéletet követelt.

Habár úgy tűnik, a larissai állomásvezető végzetes döntése okozta a szerencsétlenséget, az tagadhatatlan, hogy az egész vasúthálózat elavult. Az ellenőrző- és jelzőberendezések esztendők óta nem funkcionálnak rendesen. A larissai állomásnak megvan a maga jelzőrendszere, amely 5 km-es távolságon belül észleli a vonatokat, az állomásvezetők és a masiniszták ezen keresztül kommunikálnak egymással, és manuális jelzések kerülnek továbbításra. Ez pedig azt jelenti, hogy az ezen rendszert figyelőnek lenne esélye a figyelmeztetésre, ha két jármű egy sínen, egymással szembe halad.

Mindeközben az őrizetbe vett állomásvezető ügyvédje elmondta, hogy ügyfelének magára hagyva, egyedül kellett dolgoznia, mellőzve mindenféle biztonsági előírást. Az 59 éves görög állomásvezető vállalja a felelősség ráeső részét, de vallja, hogy sokkal többről van szó, mint emberi mulasztásról. Azon az éjszakán a kollégái otthagyták egyedül, és „20 átkozott percig” önmagára volt utalva.

A 3 napos országos gyászidőszak letelt, több helyen tüntetésekkel, sztrájkkal adnak hangot az emberek a véleményüknek, haragjuknak. Eközben Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök a Facebook oldalán kért elnézést azért, hogy ez a tragédia megtörténhetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr918066624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása