Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország sürgős biztonsági fejlesztéseket jelentett be a vonatszerencsétlenség után

2023. március 09. - kalimeraeger

vonatsin_pb.jpg

Kép: Pixabay

A múlt héten, kedden történt balesetnek minimum 57 halálos áldozata van.

„Egy vonat sem indul úgy útnak, hogy ne legyen a lehető legmagasabb fokú biztonsága garantálva” – mondta Giorgos Gerapetritis közlekedésért és infrastruktúráért felelős miniszter. Egyben elnézést kért azért, hogy ez a szerencsétlenség - mely az ország történetének legsúlyosabb vonatbalesete – megtörténhetett. Megesküdött, hogy azonnali hatállyal fellép az automata jelzőrendszer fejlesztésének ügyében. Úgy tudni, Kyriakos Mitsotakis miniszterelnök már kapcsolatba lépett a francia Alstom vasúti vállalattal az ügyet illetően.

Gerapetritis azt is elmondta, hogy Görögország felülvizsgálja a személyvonatok működését, miután a biztonsági eljárások életbe lépnek, beleértve a 2-2 állomásvezetőt minden megállóban. Ez pedig magával vonja majd a járatok számának csökkentését, de a miniszter szavaival „a szenvedést katarzisnak kell követnie”.

A kormány elismerte a felelősségét, Gerapetritis pedig így folytatta: „Újra elnézést kell kérnem a kormány és a saját nevemben, személyesen az áldozatok családjaitól és az összes görög állampolgártól, hogy nem akadályoztuk meg ezen tragédia megtörténtét. A bocsánatkérés teljesen őszinte, nem csak üres szó, és nem célja kibújni a valós felelősség alól.” 

Gerapetritis március 1-je óta tölti be posztját, miután elődje, Kostas Karamanlis a balesetet követően lemondott.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3418068218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása