Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tovább emelkedett a halálos áldozatok száma

2023. március 02. - kalimeraeger

gyertyak.jpg

Kép: Pixabay

A kedd este történt vonatbaleset nagyon sok emberéletet követelt.

Tegnap írtunk róla, hogy a hét elején tragikus baleset történt, melynek során egy személy- és egy teherszállító vonat ütközött egymással Közép-Görögországban. Az országban három napos gyászt rendeltek el. A halálos áldozatok száma mára 46, de még több eltűnt személyt keresnek. A 72 kórházba szállított emberből 15-öt hazaengedtek, 57-nek még maradnia kell, közülük 6-an az intenzív osztályon gyógyulnak.

A 350 utas közül sok diák utazott a vonaton, akik a nagyböjt megkezdése alkalmából megrendezett ünneplésből tartottak vissza Thessalonikibe. A mentők éjjel-nappal dolgoznak a helyszínen, abban bízva, hogy találnak még túlélőket. Sok családtag megérkezett már a környező kórházakba, hogy DNS-üket adva segíthessenek az azonosításban. Ez azonban nagyon bonyolult procedúra, mert sajnos akik a vonat elejében utaztak, azokat teljes erőből érte az ütközés és a kitörő tűz. Utóbbi 1300 °C-ra hevítette a levegőt.

A Larissaban dolgozó vonatállomás vezetőjét gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával őrizetbe vették. Kostas Karamanlis közlekedési miniszter lemondott tisztségéről, és így nyilatkozott: „Vállalom a következményeket a hatóságok régóta fennálló hibáiért, hogy megjavítsák a vonathálózatot, ami egyáltalán nem megfelelő a 21. században.”

A miniszterelnök elmondta: „Minden arra enged következtetni, hogy a baleset főként emberi mulasztás következtében történt.”

Sokan egyetértenek ezzel, de elmondják, hogy a vonathálózat valóban elavult, amit minél előbb fel kellene újítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr318062662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása