Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Cukiság a köbön

2021. december 01. - kalimeraeger

cukisag_a_kobon_foka_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Ezt a két bébifókát nektek is látnotok kell!

A Szerzetesfókák Tanulmányozására és Védelmére Létrejött Hellén Szövetség a múlt hét szerdán hozott össze egy találkozót a két kis állat között. November 22-én ugyanis egy kis nőstényt mentettek meg Evia északi partjainál, és azonnal a rehabilitációs központba szállították.

Az Ifigenia névre keresztelt jószág, amint erőre kapott, máris bemutatásra került az intézmény hasonló korú fókájának, Evinek, akit Halkidiki partjainál találtak november 6-án. A találkozás felhőtlen örömbe torkollott, olyanba, amit nézve mindenkinek jókedve támad.

A két kis csöppség egészsége javul, és az étvágyuk is egyre nő. Mindezzel együtt példák arra a sikeres programra, amit az Alonissos szigetén tevékenykedő szövetség tesz a faj megmentése érdekében. Olyannyira jó munkát végeznek, hogy nekik köszönhetően a populáció száma elérte azt a szintet, amitől már nem számítanak veszélyeztetett fajnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5816770494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása