Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Új Maria Callas szobrot avattak

2021. október 11. - kalimeraeger

akropolis_puzzle_1_pb.jpg

Kép: Pixabay

Péntek este csodás emléket állítottak a mesés hangú egykori operaénekesnek a görög fővárosban.

A bronzszobor az athéni Roberto Galli parkban kapott helyet, és a polgármester, Kostas Bakoyannis leplezte le pár nappal ezelőtt a Maria Callas Görög Társaság jelenlétében, melynek jóvoltából ez az emlék megszülethetett.

A szoprán születésének közel 100 éves évfordulója alkalmából készített szobor egészen pontosan a Dionysiou Areopagitoy úton, a Herodes Atticus Odeon bejáratának közelében, az Akropolisz lábainál található.

maria_callas_szobor_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Aphrodite Liti szobrász készítette, aki 1978-tól 2000-ig az athéni Nemzeti Régészeti Múzeumban dolgozott, azóta pedig az Athéni Szépművészeti Iskola szobrászati professzora, munkái 1981 óta galériák kiállításait színesítik.

A Maria Callas Görög Társaságnak több hónapig tartott, mire megkapta az engedélyt a Központi Régészeti Tanácstól, a szobrot a művész több, mint két év alatt készítette el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3916717354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása