Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tombol a tűz Görögországban

2021. augusztus 07. - kalimeraeger

Hatalmas erőkkel folyik a tűz oltása Görögországban, ahol a több napja tomboló tűz már az Athén környéki erdőségeket is pusztítja sok más helyszín mellett.

A görög tűzoltók napok óta hősiesen küzdenek a lángokkal, hogy azok ne érjék el a lakott településeket, az elektromos berendezéseket és Görögország ókori emlékeit.

Lezárták az Athént az északi országrésszel összekötő autópályát is, hogy azt tűztörőként használják fel, csakúgy, mint a földbe ásott árkokat. Jelenleg minden létező módszer és jármű felhasználásával igyekeznek oltani a lángokat. A napokban román egységek is útnak indultak, hogy segítséget nyújtsanak, csakúgy, mint több nemzetközi különítmény, például Franciaországból, Svédországból, Ciprusról és Svájcból.

"Elsődleges célunk mindig az emberi élet védelme, amelyet az ingatlanok és ingóságok védelme, valamint a természeti környezet és a kritikus infrastruktúra védelme követ. Sajnos ilyen körülmények között a fenti célok egyidejű teljesítése egyszerűen lehetetlen” - nyilatkozott Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnök egy csütörtök esti televíziós interjúban.

A helyzetet a napok óta tomboló extrém hőség és az erős szelek sem könnyítik meg.

Mi szorítunk, és imádkozunk, hogy mielőtt megfékezzék a tüzet!

Videó: Youtube - GreekReporter

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1916651970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása