Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A tűzoltók visszaszorították az erdőtüzet a Parnitha-hegy közelében

2023. augusztus 24. - kalimeraeger

tuz_parnitha_20230824.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A tűzoltóság tájékoztatása szerint elült az a hatalmas erdőtűz, amely kedden tört ki a Parnitha-hegy közelében, Athéntól északra.

A tűz először a Parnitha-hegy lábánál fekvő Fili területén tört ki, és az erős szelek hatására azzal fenyegetett, hogy elnyeli a hegy nemzeti parkját, a görög főváros közelében lévő egyik utolsó zöld területet. A tűzoltók százai repülőgépek és helikopterek segítségével még mindig próbálják eloltani a tüzet, amely Fili környékén több házat is elpusztított és megrongált. Csütörtökön összesen 260 tűzoltó 13 gyalogos csapattal és 77 járművel tevékenykedett a területen, akiket 6 repülőgép és 7 helikopter segített. A Nemzeti Védelmi Főparancsnokság és a Görög Rendőrség által biztosított erők, valamint az Attikai Régió vízszállítói és gépei is segítséget nyújtanak az erdőtűz oltásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5818200505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása