Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tűz Korinthos-ban

2024. július 19. - kalimeraeger

tuz_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Tűz ütött ki Sofikonál nem sokkal szerda dél előtt, egy erdős térségben, Agios Vlasis térségében. A délután fél négy körül érkezett jelentések szerint a lángok Dimaina és Angelokastro falvak felé terjedtek.

A mentés közben három tűzoltó sérüléseket szenvedett, őket egy korinthos-i kórházba szállították. 

Tasos Kronis, Epidauros polgármestere elmondta, hogy az első pillanattól kezdve riadókészültségben voltak, mert a tűz gyorsan terjedt és a települések határai felé tartott. A sűrű növényzettel, erdőkkel borított területen a tűzoltók az oltáshoz légi járműveket is igénybe vettek.

Az oltást az erős széllökések sem segítették. A tűzoltóság megkezdte a tűz okának vizsgálatát.

Az oltás idejére az Epidauros sugárút egy részén a tűz miatt leállt a forgalom. A rendőrség tájékoztatása szerint a forgalomkorlátozás a Loutra Orea Eleni kereszteződéstől a Dimena kereszteződésig tartott. A járműforgalmat kerülőutakra és alternatív útvonalakra terelték.

A mentésben 120 tűzoltó, 32 jármű, 5 gyalogos csoport, 13 repülőgép és 6 helikopter vett részt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7418450011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása