Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az év első nagyobb erdőtüze tombol Krétán

2024. április 07. - kalimeraeger

tuz_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Nagy erdőtűzről érkeztek hírek szombaton, mely a dél-krétai Ierapetra közelében tombol.

A hatóságok elrendelték több olyan falu kiürítését, amelyet az erős szél által támogatott lángok fenyegetnek. Több tucat tűzoltó és tűzoltó helikopter próbálják megfékezni az erdőtűz terjedését.

Görögországban máris erdőtüzek törnek ki az április eleji, 30 Celsius-fokos hőmérséklet miatt, annak ellenére, hogy a tűzszezon ilyenkor még általában nem kezdődik el.

Egy 12. századi kolostor Athén közelében április 4-én tűzoltási gyakorlatnak adott otthont, amelynek során egy erdőtűz szimulációját hozták létre, amely csapdába ejtette a papságot és egy keresztelőn részt vevő csoportot.

A Meteo jelentése szerint a 2023-2024-es telet a görög történelem legmelegebbjeként jegyezték fel, felülmúlva a 2015-2016-os hasonló szezont. Görögországban a téli időszakban a maximális átlaghőmérséklet 1960 és 2024 között 1,8°C-kal emelkedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr418374451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása