Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Hatalmas erdőtűz tombol a Parnitha-hegy közelében, Athéntól északra

2023. augusztus 23. - kalimeraeger

Több száz tűzoltó próbálja megfékezni az Athéntól északra fekvő Parnitha-hegy lábánál keletkezett erdőtüzet szerdán, miközben attól tartanak, hogy a lángok átterjedhetnek a hegy nemzeti parkjára.

A kedd délben kitört tűzvész következtében házak és járművek rongálódtak meg Fyli külvárosában. Összesen 202 tűzoltó kilenc gyalogos csapattal és hatvanöt járművel tevékenykedik a térségben, akiket két repülőgép és öt helikopter segít. A tűzoltóság erőfeszítéseit önkéntes tűzoltók, vízszállító járművek, valamint a hadsereg és a helyi közigazgatás gépei segítik.

A Parnitha-hegy egy sűrűn erdős hegyvidék Athéntól északra, az Attikai-félszigetlegmagasabb hegye, 1413 méteres magasságával és Karavola nevű csúcsával. A hegy nagy része nemzeti park, és a vadmadarak 1961-ben elsőként létrehozott védett élőhelye. A csúcs tizennyolc kilométerre északra fekszik Akharnésztől és körülbelül harminc kilométerre északra Athén központjától, a hegy pedig mintegy 250 négyzetkilométernyi területet foglal el.

Az erdőtűz az erős szél miatt gyorsan terjed, és már megközelítette Menidi külvárosát.

Ötödik napja folynak a tűzoltási munkálatok a török határhoz közeli Evros-ban, ahol kedden tizennyolc ember holttestét találták meg. Ez két aktív frontot foglal magában Alexandroupoliban és a Dadia-erdőben.

Alexandroupolis fő kórházát kedden kora reggel evakuálták, mivel erdőtüzek pusztítottak a török határhoz közeli tengerparti városban.

Emellett az ország számos más részén is aktívak a lángok. Az elsődleges gócpontok a Trákia régióhoz tartozó Rodopiban, Samothraki szigetén, az Athéntól keletre fekvő Evia szigetén és a fthiotidai Makrakomiban vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1018199533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása