Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

UNESCO kincsek Görögországban - 6. rész

2019. május 27. - kalimeraeger

Igazán nagy megtiszteltetés, ha az UNESCO, azaz az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete valamely kincset a világörökség részének nyilvánít. Ahhoz, hogy valamilyen emlék a világörökség részévé válhasson, jelentős egyetemes értéket kell képviselnie, és meg kell felelnie az UNESCO által támasztott 10 kritérium közül legalább egynek.

Új sorozatunkban végigutazunk Görögországon és megemlékezünk azon görög helyekről, emlékekről, melyek immáron a világörökség részei.

Thessaloniki ókeresztény és bizánci műemlékei

thessaloniki_rotunda.jpg

Kép: Pixabay

Thessaloniki Görögország második legnagyobb városa, s hogy miért is érdemes ellátogatni oda, arról ITT már írtunk részletesebben.

A város már csak azért is megérdemli a kiemelt figyelmet, hiszen 1988-ban az UNESCO 15 ókeresztény és bizánci műemléket felvett a Világörökségi helyszínek listájára, többek között olyan nevezetességeket, mint az Agios Dimitrios Bazilika, Thessaloniki városfala, a Rotunda vagy a Hagia Sophia templom.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5314864890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása