Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ítéletidő csapott le Görögországra

2023. június 19. - kalimeraeger

iteletido_20230617.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Utcákat és házakat öntött el a víz, fák dőltek ki és autókat sodort el az ár Thessalonikiben.

A vihar az ország nagy részén végig vonult, az idén nyáron tapasztalt szokatlan időjárás legújabb hullámának keretében.

Sajnos a természeti csapás emberáldozatot is követelt: egy román turista a tengerben vesztette életét Lefkada szigeténél, egy kanyoningoktatót pedig holtan találtak az Olympos-hegység egyik szurdokában.

Június 17-én, a kora reggeli óráktól kezdve heves esőzések sújtották Thessaloniki környékét, egészen Moudaniáig, ahol áramkimaradásokat tapasztaltak, de Polihni, Toumba és Diavata területei is érintetté váltak.

A görög tűzoltósághoz a rendkívüli esőzések kezdete óta több mint 300 segélyhívás érkezett Észak-Görögország régióiból - áll a helyi idő szerint reggel 8 órakor kiadott közleményben. Addigra legalább 25 vízszivattyúzást hajtottak végre, és legalább három embert helyeztek biztonságba. Egy későbbi beszámoló már 520 segélyhívásról szólt. Több polgárról jelentették, hogy járművében rekedt.

A tűzoltóság negyven vesebetegnek segített abban, hogy biztonságosan eljussanak egy elárasztott utcában található dialízisközpontba és onnan vissza.

A helyi önkormányzati szolgálatokat az utcai törmelékek eltávolításához hívták, miközben a lakosok és a helyi tisztviselők a közösségi médiában és a görög televízióban panaszkodtak a késedelmes árvízvédelmi munkálatokra.

Az Országos Meteorológia Szolgálat vasárnapig tartó esőzéseket jósolt, a hét utolsó napjára szerencsére már elült a vihar nagy része.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4918149560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása