Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Paul McCartney görögországi fotóval ünnepli házassági évfordulóját

2023. október 25. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

Paul McCartney, a Beatles egyik ismert tagja és felesége, Nancy Shevell nemrég tizenkét éves házasságukat ünnepelték azzal, hogy egy görögországi nyaralásukról készült fotót tettek közzé.

A sztár egy közös fényképpel tisztelgett Shevell előtt, a görögországi kiruccanásuk alkalmából.

"Boldog évfordulót a kedves feleségemnek, Nancy-nek. Érezzük jól magunkat" - írta a közösségi médiában.

A pár 2011 májusában jegyezte el egymást. Esküvőjükre október 9-én került sor a londoni Old Marylebone Town Hallban. Paul lánya, Stella tervezte az esküvői ruhát és apja öltönyét is. McCartney egy különleges dalt is bemutatott menyasszonyának az esküvői fogadásukon.

Paul McCartney tavaly Mykonos-nál, egy luxusjacht fedélzetén ünnepelte 80. születésnapját. Az Égei-tengerben megmártózó Beatles-legendához csatlakozott felesége, lányai, az 50 éves Stella és az 52 éves Mary, Stella férje, Alasdhair, valamint Mary fiai, Arthur és Elliot.

A zenészt születésnapi jókívánságok sokaságával köszöntötték születésnapján, amikor hírességek tömkelege kívánt neki boldog 80. születésnapot. A köszöntők élén a Beatles-kedvenc Ringo Star és néhai bandatársuk, John Lennon özvegye, Yoko Ono állt, míg a haverok, köztük Ronnie Wood, Mick Hucknall és Piers Morgan is felkeresték.

A liverpooli születésű McCartney-t már korábban is lencsevégre kapták Mykonos-on. 2018-ban feleségével, Nancy Shevell-lel látták sétálni a görög sziget fehérre meszelt utcáin. A pár, akik 2011 óta házasok, a kozmopolita szigeten sétáltak a tömegben. Mykonos-ra egy luxusjacht fedélzetén érkeztek Athénból, ahol az Akropoliszt látogatták meg.

McCartney kapcsolata Görögországgal azonban sokkal régebbre nyúlik vissza, amikor a Beatles azzal a céllal utazott Görögországba, hogy megvásároljanak egy szigetet.

1967-ben, frusztráltan az élő turnézás és a közéleti személyiségük korlátai miatt, új távlatokat akartak felfedezni. 1967-ben jött az ötlet, hogy vegyenek egy görög szigetet, ahol "kiszállhatnak" (George Harrison szavaival élve), drogozhatnak és zenélhetnek a nyilvánosságtól távol. Mint kiderült, ez a látomás nem csupán egy álom volt, meglepően közel került a megvalósuláshoz. A Beatles valóban - partnereikkel és belső körük néhány közeli tagjával együtt - azon a nyáron Görögországba látogatott azzal a céllal, hogy egy szigetet szerezzenek. Meghatározták, hogy melyikre vágynak, és elkezdték elhárítani a megvásárlásához szükséges különböző hivatalos akadályokat. Az akkori pénzügyi szabályok miatt ez magában foglalta a brit kormány engedélyének megszerzését és egy speciális ingatlanvaluta megvásárlását. Néhány hónappal később azonban a csoport elállt a tervektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5218243217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása