Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Befejezték Görögország és Olaszország tenger alatti összekapcsolását

2023. május 19. - kalimeraeger

athen_14_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

A két országot a Jón-tenger mély vizein keresztül összekötő tenger alatti kábel immár teljes mértékben üzemképes.

A IONIAN nevű rendszer az olaszországi Crotone-t kapcsolja össze a görögországi Prevezával. A rendszert két földi szálgyűrű egészíti ki, amelyek az olaszországi Milánó és Róma, valamint a görögországi Athén és Szaloniki városok felé vezetnek, így egy új, nagy kapacitású, megbízható, nemzetközi szálhálózati útvonalat kínálnak.

A projekt célja az volt, hogy javítsa Hellász nemzetközi összeköttetésének teljesítményét, minőségét és megbízhatóságát, valamint támogassa Görögország európai adatközponttá válását.

"A IONIAN-nal hozzá kívánunk járulni Görögország távközlési fejlődéséhez és ahhoz, hogy az országot regionális távközlési csomóponttá tegyük" - mondta Esther Garcés, a kapcsolatot kifejlesztő Islalink távközlési vállalat vezérigazgatója.

"A legmodernebb tenger alatti kábelünk hatalmas növekedési potenciált jelent. Ugyanilyen fontos, hogy a IONIAN-t úgy terveztük, hogy teljesen különbözzön a meglévő kábelektől, és biztonságos útvonalon haladjon, így további védettséget nyújt Görögország nemzetközi hálózatának.”

A IONIAN 330 km hosszú, és 24 szálpárral rendelkezik, amelyek mindegyike akár 15Tbps átvitelére is képes, így a teljes potenciális kapacitás 360Tbps-ra nő.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8618127898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása