Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország ideális a nyugdíjasok számára?

2023. április 07. - kalimeraeger

tengerpart6_1.jpg

Kép: Pixabay

A napokban hozták nyilvánosságra a 2023-as Éves Globális Nyugdíjaztatási Index listáját, amiben nem meglepő módon a trópusi országok állnak az élen, ahol a leginkább élvezetes eltölteni a nyugdíjas éveket mindamellett, hogy a nélkülözhetetlen szükségletek is elérhetőek.

A lista összeállításakor vizsgálták az egészségügyet, a megélhetési költségeket, a vízumot, az ingatlanpiacot, illetve a klímát is. Görögország pedig ezek alapján az első tíz ország között szerepel, pontosabban a hetedik helyre került.

Véletlen egybeesés, hogy Hellász legutóbbi turisztikai kampánya pont az idősebbeket szólítja meg ().

A lista első helyezettje Portugália lett, a második helyet Mexikó nyerte el, a bronzérmes pedig Panama lett.

A szkeptikusok szerint a lista nem elsősorban az adott ország nyugdíjasainak életét vette górcső alá, hanem azokét, akik egy jól jövedelmező állásból a nyugati országokban mentek nyugdíjba, majd a fenti országokat választva telepedtek le.

Nektek mi a tapasztalatotok?

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7618097104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása