Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország új turisztikai kampánya

2022. október 16. - kalimeraeger

turisztikai_kampany_20_pb.jpg

Amitől garantáltan mindenki újra 20 évesnek érzi magát.

A Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet közzétette a 2022-23-as téli kampányát, mely a következő kérdést intézi az utazókhoz: Újra 20 évesnek akarod érezni magad? Hellász célja a turisztikai szezon meghosszabbítása, ezúttal minél több nyugdíjas korú turista elérésével.

Az ország májusi kampányát („Görögország: Örökre maradni akarsz majd”) az Onassis Alapítvány finanszírozta, és a nyári szezon kimaxolása volt a cél. Az eddigi számok szerint ez nagyon is sikeresnek mondható, ugyanis az első fél évben mintegy 8 millió vendég érkezett Hellászba, amely az előző évhez képest 428,9%-os emelkedést jelent. Mindez pedig több, mint 5 milliárd euró bevételt generált.

Ezúttal az érettebb korúakhoz szólnak, azokhoz, akik a zord téli szezonban is a kellemes meleg és mediterrán életérzés után vágynak. Spanyolországhoz hasonlóan a nem titkolt cél itt is azon északi turisták megszólítása, akik a magas energiaszámlák elől délre menekülnének, hisz még ez is olcsóbban jöhet ki, mint a horribilis számlák fizetése.

A Görög Idegenforgalmi Minisztérium az egész éves turisztikai szezon megerősítésén dolgozik, mely stabil bevételi forrás lehetne az országnak az esztendő minden egyes hónapjában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr317955802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása