Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Jó turisztikai évet zárhat Görögország

2022. szeptember 16. - kalimeraeger

gorogorszag_5_pb.jpg

Kép: Pixabay

Az esztendőnek ugyan még messze nincs vége, de a nyári szezon számai igen kecsegtetőek.

2022 már sokkal jobban alakult Hellászban az előzőhöz képest. Sőt, Vasilis Kikilias idegenforgalmi miniszter szerint még a pandémia előtti eredményeket is sikerül felülmúlni. Egy interjúban elmondta, hogy pár hónapja ezt még álmodni sem merték volna. Ám voltak olyan hetek, mikor stabilan hetente akár 1 millió turista is érkezett az országba. A Kiklád-szigetekre idén eddig 3 millió látogató volt kíváncsi, ami abszolút rekord, az ország emblematikus látványosságát, az Akropoliszt pedig augusztusig bezárólag 16 ezer külföldi kiránduló csodálta meg.

A koronavírus előtt, 2019-ben Hellász 33 millió turistát látott vendégül és 18 milliárd eurónyi bevételre tett szert. Az előzetes jóslások szerint idén ez akár 20 milliárd is lehet. Ennek érdekében a turisztikai szezont szeretnék meghosszabbítani, és buzdítják az utazni vágyókat, hogy Görögország ősszel is kitűnő célpont.

Elevenítsük fel, miért is érdemes ezt a csodaszép országot választani!

--> Miért érdemes újra (és újra) Görögországba utazni?

--> 10 ok, amiért Görögország kihagyhatatlan

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4817933017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása