Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Kecskék a tengerparton: A görögországi nyaralás plusz bónusza

2024. május 07. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

A kecskék gyakorlatilag rocksztárok Görögországban, és ha egy csorda úgy dönt, hogy sétál egyet a tengerparton, az mágnesként vonzza a turistákat és a helyieket egyaránt.

Néhány évvel ezelőtt Symi szigetének egyik népszerű strandján hirtelen megjelent egy szakállas strandoló, és azonnal Facebook-szenzáció lett belőle. A kecske elszakadt a fő csoporttól, és a strandolók közé trappolt.

A fiatal kecske nagy barna szemeivel ártatlanul pislogott, és látszólag nem zavartatta magát, körbejárta a tömeget, és kíváncsisággal szemlélte a környezetét. Ezután leült egy napozóágyra, és élvezte a nap hátralévő részét. A jelenetet Imad Nehmeh örökítette meg, aki a görög szigeten nyaralt, és a „Csak Görögországban!!!” megjegyzéssel posztolta a Görög szigetek nevű Facebook-csoportba.

Persze nem ez volt az első eset, hogy a kecskék új dimenziót adtak a görögországi tengerparti életnek. Ez arra emlékeztet, hogy még a turisták által legjobban bejáratott szigeteken is minden sarkon fellelhető egy csipetnyi izgalom, amihez egy kis kecskeszőr is dukál. Több tucatnyi videót töltöttek fel a közösségi médiára Görögország-szerte a strandokat megszálló kecskékről.

Görögország híres imádnivaló kecskéiről, amelyek a szigeteken hívják fel magukra a legtöbb figyelmet. Az Európai Unió statisztikai hatósága, az Eurostat által nemrégiben készített tanulmány szerint Görögország az EU egyértelmű bajnoka az itt élő kecskék számát tekintve. Pontosabban, az Európai Unió 2020-ra vonatkozó mezőgazdasági, erdészeti és halászati jelentése szerint Görögország az EU élvonalába tartozik a területén élő kecskék legnagyobb számát tekintve, mivel körülbelül 3 625 000 kecskét tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7218399011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása