Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Májusi választások Görögországban

2023. március 28. - kalimeraeger

syntagma_2_gr_1.jpg

Hellász miniszterelnöke, Kyriakos Mitsotakis hivatalosan kihirdette kedden a parlamenti választások dátumát, mely május 21-én lesz esedékes.

A miniszterekkel folytatott megbeszélésen a konzervatív vezető elmondta, hogy ha a szavazás első köre érvénytelen, és nem alakul kormány, a második kör legkésőbb júliusban meg kell, hogy történjen.

Mitsotakis megjegyezte, hogy ez a dátum egyben a jelenlegi kormány 4 éves ciklusának a végét jelöli, figyelembe véve a nemzeti egyetemek júniusi felvételi vizsgáit és a turisztikai szezon kezdetét.

A miniszterelnök elmondta, hogy visszatekintve kormányzásának idejére: „Görögország sokkal jobb helyen van 2023-ban, mint 2019-ben volt”. Elismerte, hogy hibák történtek, és hozzátette, hogy a kormány továbbra is azon lesz, hogy Hellászt eredetien és merészen irányítsa a jó irányba.

A verseny most is úgy tűnik, a tradicionális pártok között zajlik majd: a most hatalmon lévő Új Demokrácia, az előtte kormányzó SYRIZA és a szocialista PASOK között.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7018083082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása