Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mitsotakis elsöprő győzelmet aratott a görög választásokon

2023. június 26. - kalimeraeger

valasztas_2023_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A Kyriakos Mitsotakis vezette jobbközép Új Demokrácia (ND) párt az egyértelmű győztese a vasárnap tartott görög parlamenti választásoknak.

A szavazatok csaknem teljes összeszámlálásával az ND 40,55 százalékot kapott, őt követi a SYRIZA 17,84 százalékkal. A PASOK 11,85 százalékon áll, a Kommunista Párt 7,69 százalékkal követi.

Az eredmények szerint az ND 158 mandátumot és abszolút többséget szerez a 300 fős görög parlamentben.

Mitsotakis vasárnap este, a szavazatok megszámlálása után elmondta, hogy Görögország új történelmi fejezet előtt áll, és az állampolgárok az Új Demokráciát hatalmazták fel arra, hogy folytassa a nagyszabású reformokat.

"Ma még rövid ideig élvezzük a győzelmünket, de holnaptól feltűrjük az ingujjunkat és munkához látunk" - mondta Mitsotakis a párt székházában tartott rövid beszédében.

"Ez a szabad akaratból született döntés és támogatás csak növeli a felelősségemet, hogy választ adjak az emberek reményeire. Személy szerint még erősebb kötelességemnek érzem, hogy minden képességemmel szolgáljam az országot" - tette hozzá Mitsotakis.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5418154074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása