A Kalimera Görög Kulturális Egyesület blogja

Kalimera Eger!

A görög keménysajtok a világ legjobbjai közé tartoznak

2025. május 07. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

A Taste Atlas nemrég tette közzé a világ legjobb keménysajtjainak listáját, és ahogy az várható volt, a görög sajtok is felkerültek rá.

A gasztronómiai kalauz gyakran osztja meg a világ legjobb ételeit tartalmazó listáit, amelyeken a görög konyha és a hagyományos ételek, édességek és italok meglehetősen előkelő helyen szerepelnek. Sőt, a görög konyhát a világ második legjobbjának nyilvánították, közvetlenül az olasz mögött.

Kilenc görög sajt képviseli Görögországot, amelyek a világ ötven legjobb keménysajtjának listáján szerepelnek. A kemény sajtok közül a legjobbnak az olasz Parmigiano Reggiano bizonyult. A naxos-i graviera és a krétai graviera a második, illetve a harmadik helyen áll.

Kicsit lejjebb a kefalograviera a hetedik, míg a syrosi San Michalis a nyolcadik, az agrafoni graviera a kilencedik, a kefalotiri a tizenharmadik, a metsovone a tizennegyedik, a mytilenei ladotyri pedig a tizenhetedik. A lemnosi melichloro és a mykonos-i savanyú sajt a 43., illetve a 64. helyen áll a világ legjobb kemény sajtjai között.

A görög sajtokról ITT olvashattok bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr918854734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása