Kép: www.greekreporter.com
A Taste Atlas nemrég tette közzé a világ legjobb keménysajtjainak listáját, és ahogy az várható volt, a görög sajtok is felkerültek rá.
A gasztronómiai kalauz gyakran osztja meg a világ legjobb ételeit tartalmazó listáit, amelyeken a görög konyha és a hagyományos ételek, édességek és italok meglehetősen előkelő helyen szerepelnek. Sőt, a görög konyhát a világ második legjobbjának nyilvánították, közvetlenül az olasz mögött.
Kilenc görög sajt képviseli Görögországot, amelyek a világ ötven legjobb keménysajtjának listáján szerepelnek. A kemény sajtok közül a legjobbnak az olasz Parmigiano Reggiano bizonyult. A naxos-i graviera és a krétai graviera a második, illetve a harmadik helyen áll.
Kicsit lejjebb a kefalograviera a hetedik, míg a syrosi San Michalis a nyolcadik, az agrafoni graviera a kilencedik, a kefalotiri a tizenharmadik, a metsovone a tizennegyedik, a mytilenei ladotyri pedig a tizenhetedik. A lemnosi melichloro és a mykonos-i savanyú sajt a 43., illetve a 64. helyen áll a világ legjobb kemény sajtjai között.