Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Delta - konyhaművészet felsőfokon

2024. január 29. - kalimeraeger

A MICHELIN Guide Green Star in Action című videósorozata a fenntartható gasztronómia iránt elkötelezett séfek által vezetett Zöld MICHELIN-csillagos éttermeket mutatja be. Ebben az epizódban George Papazacharias-szal és Thanos Feskos-szal találkoztak a Delta étteremben, amelyet a MICHELIN Guide Athens 2 csillaggal és Zöld Csillaggal díjazott.

A két séf, miután a skandináv országokban csiszolta tudását, visszatért hazájába, hogy létrehozzák a Deltát - egy olyan éttermet, amely ötvözi a kultúrát, a gasztronómiát és a fenntarthatóságot. Munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak az alapanyagok eredetére, a saját konyhakertjükből és a helyi termelőktől szerezve be mindent. A fenntarthatóságot helyezik előtérbe, és egy olyan összetartó csapatot állítottak össze, ahol mindenki szavát meghallgatják. A szokásostól eltérően a Delta két főszakáccsal büszkélkedhet, ezzel is hangsúlyozva az együttműködés fontosságát.

A Görög Nemzeti Könyvtárnak és a Görög Nemzeti Operának otthont adó épület ötödik emeletén található Delta étterem kellemes meglepetést okoz az étterem kialakításával és más részletekkel is, mint például az exkluzívan kialakított bronz bárpult, a mennyezetről felfüggesztett álomszerű fák és a tengerre nyíló, lenyűgöző kilátás.

Videó: Youtube - Visit Greece

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3318314467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása