A MICHELIN Guide Green Star in Action című videósorozata a fenntartható gasztronómia iránt elkötelezett séfek által vezetett Zöld MICHELIN-csillagos éttermeket mutatja be. Ebben az epizódban George Papazacharias-szal és Thanos Feskos-szal találkoztak a Delta étteremben, amelyet a MICHELIN Guide Athens 2 csillaggal és Zöld Csillaggal díjazott.
A két séf, miután a skandináv országokban csiszolta tudását, visszatért hazájába, hogy létrehozzák a Deltát - egy olyan éttermet, amely ötvözi a kultúrát, a gasztronómiát és a fenntarthatóságot. Munkájuk során kiemelt figyelmet fordítanak az alapanyagok eredetére, a saját konyhakertjükből és a helyi termelőktől szerezve be mindent. A fenntarthatóságot helyezik előtérbe, és egy olyan összetartó csapatot állítottak össze, ahol mindenki szavát meghallgatják. A szokásostól eltérően a Delta két főszakáccsal büszkélkedhet, ezzel is hangsúlyozva az együttműködés fontosságát.
A Görög Nemzeti Könyvtárnak és a Görög Nemzeti Operának otthont adó épület ötödik emeletén található Delta étterem kellemes meglepetést okoz az étterem kialakításával és más részletekkel is, mint például az exkluzívan kialakított bronz bárpult, a mennyezetről felfüggesztett álomszerű fák és a tengerre nyíló, lenyűgöző kilátás.
Videó: Youtube - Visit Greece