Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Egy görög is szerepel az idei év legjobb turisztikai falvai között

2021. december 08. - kalimeraeger

selyemmuzeum_soufli_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A World Tourism Organization (Turisztikai Világszervezet) az egyik tradicionális hellén települést is felvette a listájára.

Az Evros régióban található Soufli híres a selyemiparáról, ami a 19. században virágzott itt. A falvacska a Rodope-hegység legkeletibb pontján helyezkedik el, 65 km-re fekszik Alexandroupolitól és 50 km-re Orestiadától. A község központját csupán 500 méter választja el az Evros folyótól.

A „legjobb turisztikai falu” kezdeményezés azért jött létre, hogy kicsit felrázzák a vidék idegenforgalmát, és több ember megismerje ezeket a mesés tájakat, melyek nagyon sok esetben egyedi történelemmel és mesés környezettel vannak megáldva. A 2021-es esztendőben összesen 44 ilyen települést választottak ki, a Föld 32 országából.

Ahogy már említettük, Soufli a bizánci korba visszanyúló selyemgyártásáról ismert világszerte. A régi korban még elképzelhetetlen volt, hogy ez a nemes anyag majd bárki számára elérhetővé válik egy napon.

Soufli az egyedüli település Európában, amely selyemhernyó tenyésztéssel és selyemszövéssel foglalkozik. Ezt olyannyira tökélyre fejlesztették, hogy egyes vélemények szerint az itt készült selyem még a kínainál is jobb. A minőségre és az európai monopolhelyzetre való tekintettel joggal mondható, hogy igen nagy perspektíva rejlik Soufliban.

A Selyemmúzeumban bárki megismerheti az anyag gyártásának lépéseit és annak részleteit, hogyan alakult itt ki ez az iparág, majd hogyan érte el aranykorát a kései 19. században.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2316777376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása