Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Ismét előkelő helyen végzett Görögország

2021. november 15. - kalimeraeger

elafonisi_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Az amerikai olvasók az európai desztinációkat rangsorolták.

Az American Readers’ Choice Awards (Amerikai Olvasók Választása Díj – a szerk.) ezüstérmét nyerte el idén Hellász, akit csak Olaszország tudott megelőzni.

Több, mint 135.000 olvasó tette le voksát július 8. és augusztus 31-e között több kategóriában, mint a legjobb úti cél, hotelek, utazási irodák, hajótársaságok, autókölcsönzők, légitársaságok, stb.

Ezt a díjat minden évben olyan országoknak, idegenforgalmi irodáknak és egyéb vállalatoknak ítélik oda világszerte, melyek szolgáltatásai kitűnőek, és nagymértékben hozzájárulnak a globális idegenforgalmi szektorhoz.

Előző héten a görög szigetek részesültek a Wanderlust 2021 Awards elismerésében, mint a leginkább vonzó nyaralási helyszínek. A brit magazin díja szintén a szavazók voksa alapján kerül kiosztásra.

Jó hír, hogy a 2021-es év turisztikai szempontból jól alakult Görögország számára. Egy október végi adat szerint január és augusztus között 8,6 millió turista látogatott el az országba, mely 79%-kal több, mint az előző év ugyanezen periódusában. A bevételeket tekintve 2020-hoz képest 135%-os emelkedés figyelhető meg, 2021 első nyolc hónapjában 6,6 milliárd eurós haszont hozott az iparág. Csak idén júliusban és augusztusban minden más európai országot felülmúlva Görögországba több, mint kétmillió nyaraló utazott.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4716756146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása