Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Nézd meg, hogy áll 2021-ben a görög turizmus!

2021. augusztus 30. - kalimeraeger

santorini_20_pb.jpg

Kép: Pixabay - Santorini

Az idegenforgalmi miniszter, Haris Theoharis pénteken elmondta, hogy köszönhetően a külföldi és a belföldi turistáknak, úgy tűnik, nagyon sokan szavaztak bizalmat 2021-ben a hellén nyárnak.

Az elmúlt két hónapban nyaralók tömegei árasztották el a csodaszép görög helyszíneket, hogy bepótolják az elvesztegetett időt. Július és augusztus, vagyis az amúgy is főszezonnak számító periódust képező hónapok bizonyították, hogy ekkor érkezik a legtöbb vakációra vágyó ember a szálláshelyekre, amelyeken a foglaltság sokszor meghaladta a 85%-ot.

“A legutóbbi augusztusi adatok szerint idén eddig 6 millió külföldi látogató érkezett az országba. Csak az utóbbi két hónapban ez a szám 2 millió volt, hasonlóan a 2019-es adatokhoz” – mondta a miniszter.

A Görög Bank által közreadott adatok szerint az idegenforgalomból származó bevételek 2021 első félévében 51%-kal emelkedtek az előző év ugyanazon időszakához képest, mely mintegy 1,1 milliárd eurót jelent. Ugyan a naptári nyárnak (lassan) vége, az utószezon még tartogathat pozitív meglepetéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8316674766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása