Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Még mindig tart a küzdelem

2021. augusztus 11. - kalimeraeger

tuz_2021_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A görög tűzoltók egyre növekvő nemzetközi segítséggel harcolnak a lángok ellen – immár több, mint egy hete.

Kétségtelen, hogy ez minden idők legnagyobb ilyen katasztrófája, mely az országot sújtja. Nikos Hardalias, az állam polgári védelmi vezetője szerint: “működési szempontból egy egyedülálló helyzetet kezelünk, 586 tűzesetről beszélünk 8 napon belül, melyekhez a legrosszabb időjárási opció társul, amit az elmúlt 40 évben tapasztaltunk.”

Ahogy arról a miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis is nyilatkozott, az emberi élet védelme az első, minden más csak utána következik. Sajnos a tragikus helyzet már emberéletet is követelt, egy önkéntes tűzoltó esett áldozatul, két hivatásos társát pedig kórházban kezelik súlyos égési sérülésekkel.

Eddig körülbelül 60 ezer embernek kellett elhagyni az otthonát. A kormány már elkülönített egy 500 millió eurós összeget a károsultak javára, de szükség esetén ez még bővítésre kerülhet.

A lángok elleni harcnak jelenleg két fő frontja van: Evia sziget északi része és a Peloponnészoszi-félsziget Arkadia régiójában található Gortynia szélesebb környezete. A legutóbbi jelentések szerint Görögországban 93,368 hektárnyi erdőterület vált a tűz martalékává ebben az évben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3916656592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása