Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Roppant forró napok várhatóak Görögországban

2021. július 28. - kalimeraeger

santorini_meleg_pb.jpg

Kép: Pixabay

A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat hétfői jelentése szerint több hőhullám is érkezik a térségbe a következő hét folyamán.

Ezen a nyáron ez már nem az első alkalom lesz, most azonban a szakértők úgy számítják, a hőmérséklet elérheti a 43 Celsius fokot az ország egyes területein, mely valószínűleg sokakat az 1987-es halálos hőségre emlékeztet majd.

A meteorológusok szeretnék felhívni mindenki figyelmét a következő időszak időjárására, hogy amennyiben lehetséges, az emberek megtegyék a szükséges óvintézkedéseket. A drasztikus hőség már kedden megérkezett, melyre az Afrikából érkező forró levegőtömeg a magyarázat. A jelenleg rendelkezésre álló információk és adatok szerint az igazán drámai hőség július 29-én, csütörtökön éri el az országot, és egészen augusztus 3-ig kitart.

Nagyon fontos ilyenkor, hogy tartózkodjunk a napon végzett fárasztó tevékenységtől, de magától a nap káros sugaraitól is, húzódjunk árnyékba, sok folyadékot fogyasszunk, és különösen figyeljünk az idősebb rokonokra, gyerekekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9216641148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása